středa 14. září 2016

Pečené batáty se salátkem a kuřecím masem


Co budeme potřebovat:

- batáty
- sůl, pepř
- kuřecí čtvrtky (můžete použít jakoukoli část kuřecího)
- koření na kuřecí maso
- zeleninu na salát (salát crispy, rajče, salátovou okurku, jarní cibulku)
- olivový olej nebo dresink

Návod na přípravu:

Omyjeme si zeleninu a nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, promícháme a dáme odležet do lednice.
Kuřecí čtvrtky si omyjeme pod studenou vodou a osušíme, poté si kůži nařízneme na několika místech, ale snažte se neříznout do masa. Maso si potřeme solí, pepřem a kořením z obou stran a maso dáme na plech nebo do pekáčku, trochu si ho podlijeme vodou (asi skleničku) a dáme péct na 180 stupňů zhruba 30-45 minut.
Batáty si pečlivě očistíme vodou (já použila houbičku, abych si byla jistá, že jsou opravdu čisté), vcelku je položíme na pečící papír na plechu, posypeme solí a trochu opepříme a dáme péct k masu. Pečeme je zhruba 45 minut až hodinu (podle velikosti brambor), jestli jsou dostatečně měkké zjistíme, když je na několika místech propíchneme vidličkou, pokud projde lehce, brambory jsou hotové. 

Pak si všechno hezky naskládáme na talíř, bramboru rozřízneme a salátek zalijeme buď olivovým olejem nebo můžete použít nějaký dresink (já použila francouzský). 

Teď už máte vše hotovo a přeji dobrou chuť! :) 




Žádné komentáře:

Okomentovat